Imagen del lugar

OHAI Nazaré

bevindt zich in het plaatsje Nazaré

Ontdek de hele omgeving van OHAI
ZIE GIDS

OHAI Nazaré

Een Portugese gemeente met 10.000 inwoners. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, vindt u hier een maritieme eigenaardigheid waardoor Nazaré zich onderscheidt van de andere omliggende gemeenten, namelijk de befaamde Canyon van Nazaré.

Deze onderzeese canyon zorgt het hele jaar door voor gigantische golven die veel surfers aantrekt die op zoek zijn naar de hoogst mogelijke golven.

Nazaré is wereldberoemd onder surfers doordat het golven registreert van meer dan 20 meter, met een record voor de hoogste golf ooit gemeten dat in augustus 2012 de boeken is ingegaan met maar liefst 33 meter.

Behalve geweldige golven, kunt u in Nazaré ook een bezoek brengen aan de vuurtoren van Nazaré, de vesting van het Forte de São Miguel Arcanjo, de kerk van Nossa Senhora da Nazaré of een van de vele andere toeristische en cultuurhistorische bezienswaardigheden die deze Portugese gemeente te bieden heeft.

Imagen del lugar

Nazaré: natuur en surfen in Portugal

Gedurende het jaar zorgen haast, stress en een volle agenda voor een sleur waardoor we het moment niet meer zien waarop het tijd is om even te ontsnappen. Pas dan verschijnen er beelden in onze fantasie van plaatsen waar de golven tegen de rotsen klotsen, zonsondergangen die wegglijden door geheime bossen of waar surfen de ultieme bevrijding is.

Aanblikken die u kunt vinden in Nazaré, een gemeente in Portugal met slechts tienduizend inwoners waar de mensen het leven met een unieke cultuur en natuur tot kunst hebben verheven.

Een sprookjesachtig gebied in het hart van Portugal, waar de bossen zijn verweven met een heerlijk dorpje met dezelfde naam en verschillende culturele bezienswaardigheden zoals de vuurtoren van Nazaré, het fort van São Miguel Arcanjo of de kerk van Nossa Senhora de Nazaré.

Maar er bestaat absoluut een goede reden voor een reis naar Nazaré en die bestaat zonder meer in de vele stranden die te vinden zijn langs de uitgestrekte kustlijn.

Casa Puerto

Op zoek naar verborgen stranden in Nazaré

Nazaré is een plek waar de zee alles is. Of eigenlijk de Atlantische Oceaan, die zowel epische golven als kabbelende brandingen biedt waar het gaat om genieten enkele van de beste stranden van Europa

Ruige plekken waar u kunt genieten van het witte zand en de golven, de pijnbomen die uitkijken over de kust of een zonsondergang die u hier als nergens anders in West-Europa zult ervaren. Laat dus al het bekende achter en geniet van deze plaats waar u zuivere lucht kunt inademen en de meeuwen de beste wekker zijn.

In Nazaré kun je elk type strand vinden. Want het is als u over het strand van Praia do Norte loopt, waar u de spectaculairste attractie in Nazarézult aantreffen: de onderzeese canyon, een geografisch verschijnsel dat golven met een recordhoogte veroorzaakt. Inderdaad noemt het Guinness Book of Records Praia do Norte als de plaats waar zich de hoogste golven ter wereld zich voordoen.

En welke beroemde sport is ideaal om deze wilde golven te temmen?

Costa

Surfen?

In november 2011 bereed de Hawaïaanse surfer Garrett McNamara bijvoorbeeld een golf met een hoogte van 23,8 meter. Op zijn beurt, ging de surfer Carlos Burle de strijd aan met wat volgens de berekeningen de hoogst geregistreerde golf uit de geschiedenis is met een hoogte van meer dan 30 meter.

Twee voorbeelden die het potentieel van Nazaré bevestigen als het gaat om helemaal opgaan in een Surf Camp en spelen met de golven. Of u nu beginner of een pro bent, hier vindt u alle mogelijkheden die perfect zijn om van de golven te genieten. En met een beetje geluk bent u erbij als de hoogste golf ter wereld zich weer eens voor doet. Uit de geschiedenis.

Nazaré wacht op je. En is vol verrassingen.

Surf

Met de kinderen op vakantie in Nazaré

vacaciones

Een heerlijke plek met allerlei charmante dorpjes, stranden, bossen en activiteiten, waar jong en oud terug kunnen reizen naar toen, naar de tijd waarin je kind was en alles eenvoudiger leek en je genoeg had aan het geluid van de zee.

Buiten de charmes en de stad Nazaré zelf, biedt de Westelijke Regio veel attracties en bezienswaardigheden om van te genieten. Steden als Alcobaça, Fatima, Leiria, Óbidos en Batalha vormen de perfecte pleisterplaatsen voor een korte rondreis of een uitstapje.
Vergeet ook niet dat Nazaré op maar 50 minuten met de auto van Leiraligt, want er gaat niets boven een bezoek aan dit plaatsje met zijn enorme kasteel dat midden op de horizon omhoog torent. Dit alles en om nog maar te zwijgen van het prachtige klooster van Alcobaça en zijn uitzicht op de prachtige kloostergang of de rest van dit stadje aan de oever van de rivieren Baçca en Alcoa, waar u ook kunt genieten van gezellige marktjes in de buitenlucht.

Een klooster dat u kunt verbinden met een bezoek aan dat van Batalha, of aan het kasteel met de groene torens van Porto de Mós, dat zo uit een sprookje lijkt te komen. In dit zelfde plaatsje kunnen jong en oud de grotten van Mira bewonderen, een van de zeven natuurwonderen van Portugal, waar u via een reis langs ondergrondse riviertjes, stalagmieten, stalactieten en karstformaties een spectaculaire onderaardse wereld ontdekt. Bovendien vindt u bij de uitgang een waterspeeltuin die een ideale gelegenheid biedt voor de jongsten van het gezin om plezier te maken. Vanaf hier reist u verder naar Fatima, één van de belangrijkste religieuze epicentra, niet alleen van Portugal, maar van de hele wereld.

Maar als er één plaats is die u moet bezoeken in de buurt van Nazaré, is dit ongetwijfeld Óbidos, want er is in Portugal vrijwel geen plek te vinden met een rijker cultureel erfgoed en meer geschiedenis dan hier. Een wandeling door dit oude vestingstadje met zijn met geplaveide straten, terracotta daken en middeleeuwse markten is als een reis door de tijd.

Neem de kleintjes helemaal mee naar boven voor een bezoek aan het kasteel van Óbidos, een van de zeven wonderen van Portugal, waar ze zich samen met de hele familie kunnen vergapen aan een stuk middeleeuwse geschiedenis en uitzicht over het hart van Portugal.

Omdat Nazaré op je wacht. En vol is met verrassingen.

Wandelen en fietsen

Geniet van het sporten in volledig contact met de natuur.

Ohai Resort Nazaré ligt naast bossen en perfecte routes, zodat je met je vrienden of familie kunt wandelen of fietsen. Ga je het missen?

Imagen del lugar